Турция е подписала споразуменията със Съединените щати за купуването на

...
 Турция е подписала споразуменията със Съединените щати за купуването на
Коментари Харесай

Споразуменията са подписани: Турция ще купува изтребители F-16 от САЩ

 

Турция е подписала споразуменията със Съединените щати за пазаруването на изтребители F-16. Новината заяви източник от турското министерство на националната защитата, цитиран от държавната телевизия ТРТ-Хабер.

Турция води диалози с Англия и Испания, убеждава Германия да утвърди договорката

Работата по уточняване на детайлите и съответните условия по споразуменията продължава в границите на договарянията сред делегациите на двете страни.

Подробности за в допълнение взетите решения ще бъдат оповестени по-късно, показва източникът.

 Опасност от градушки в 16 области у нас в четвъртък 2 мин. Опасност от градушки в 16 области у нас в четвъртък  ЦИК разгласи окончателните резултати от вота за Европейски парламент 3 мин. ЦИК разгласи окончателните резултати от вота за Европейски парламент  2 мин. " Полет за на никое място ": Пътниците попаднаха в 9-часов капан във въздуха  Отбелязваме Спасовден 2 мин. Отбелязваме Спасовден  Трагедия на Черноморието: 4-годишно дете се удави в басейн на хотел 2 мин. Трагедия на Черноморието: 4-годишно дете се удави в басейн на хотел  Силна градушка падна над страната, в Правец е била колкото яйце (ВИДЕО+СНИМКИ) 5 мин. Силна градушка падна над страната, в Правец е била колкото яйце (ВИДЕО+СНИМКИ)  Опасност от градушки в 16 области у нас в четвъртък 2 мин. Опасност от градушки в 16 области у нас в четвъртък  ЦИК разгласи окончателните резултати от вота за Европейски парламент 3 мин. ЦИК разгласи окончателните резултати от вота за Европейски парламент  2 мин. " Полет за на никое място ": Пътниците попаднаха в 9-часов капан във въздуха  Отбелязваме Спасовден 2 мин. Отбелязваме Спасовден  Трагедия на Черноморието: 4-годишно дете се удави в басейн на хотел 2 мин. Трагедия на Черноморието: 4-годишно дете се удави в басейн на хотел  Силна градушка падна над страната, в Правец е била колкото яйце (ВИДЕО+СНИМКИ) 5 мин. Силна градушка падна над страната, в Правец е била колкото яйце (ВИДЕО+СНИМКИ)

На 6 юни посланикът на Съединените щати в Анкара Джефри Флейк заяви за значима стъпка напред в придобиването на изтребители F-16 и модернизирането на съществуващия флот на Турция от такива самолети. 

„ Денят бележи огромна стъпка напред в придобиването от Турция на последно потомство изтребители F-16 Block 70 и модернизирането на съществуващия флот от F-16 “, посочи Джефри Флейк.

България организира такива презгранични интервенции по защита на въздушното пространство с Румъния и Гърция

Това е добра стъпка напред за националната сигурност на Съединени американски щати, националната сигурност на Турция и оперативната съгласуемост на НАТО “, допълни посланикът на Съединените щати в Анкара.

През октомври 2021 година Турция изиска от Съединени американски щати 40 нови самолета F-16 Block 70, както и 79 комплекта за модернизиране на останалите F-16 до равнище Block 70.

На 27 януари тази година Държавният департамент на Съединени американски щати утвърди идната продажба на самолети F-16 и комплекти за рационализация на стойност 23 милиарда $ на Турция, откакто Анкара даде зелена светлина за участието на Швеция в НАТО.

Така бе комплициран завършек на години договаряния, които бяха източник на търкания в връзките на двамата съдружници в НАТО.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР